Τι να κάνετε αν παγώσουν οι σωληνώσεις του σπιτιού σας

Παρέλυσε η χώρα, σε λευκό κλοιό πολλές περιοχές και έφοδος του χιονιά. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις "κλισέ" φράσεις που ακούμε συχνά – πυκνά αυτές τις μέρες. Ωστόσο, αν και κλισέ δεν παύουν να κρύβουν αλήθειες. Ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα ψυχρό κλίμα, που κανείς μας δεν έχει συνηθίσει. Σαν συνέπεια αυτού, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες και ζημιές. Από τις πιο χαρακτηριστικές, δεν είναι άλλη φυσικά από τις παγωμένες σωληνώσεις.

Ακριβώς λόγω της απειρίας μας σε τέτοιες καταστάσεις, ο douleutaras.gr σας συμβουλεύει τι πρέπει να κάνετε για να επαναφέρετε στη ζωή τις

παγωμένες σωληνώσεις.

Αφήστε μια βρύση να τρέχει

Οι παγωμένες βρύσες που μάταια ελπίζουμε να βγάλουν λίγο νεράκι να ξεδιψάσουμε είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια ότι οι σωληνώσεις μας έχουν παγώσει για τα καλά. Αν βρίσκεστε ήδη σε αυτό το σημείο, δεν έχετε πολλά πράγματα να κάνετε πέρα από το να καλέσετε άμεσα έναν υδραυλικό. Αν όμως, δεν έχει προχωρήσει τόσο η κατάσταση και η βρύση σας δίνει κάποια σημάδια ζωής,τότε αφήστε την ελαφρά να τρέχει. Με αυτό τον τρόπο και εμποδίζετε τη ζημιά να γίνει ολική, καθώς το τρεχούμενο νερό παγώνει πολύ πιο δύσκολα από το στάσιμο, αλλά και θα βοηθήσετε τον πάγο που υπάρχει ήδη να λιώσει σταδιακά.

Ζεστάνετε τους σωλήνες

Αν έχετε εντοπίσει το μέρος όπου υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να αρχίσετε σιγά σιγά να ξεπαγώνετε τους σωλήνες. Προσοχή! Είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία που δεν πρέπει ποτέ να γίνεται χωρίς την αμέριστη προσοχή σας. Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί είναι μεγάλη και μαζική. Χρησιμοποιήστε κάποιο θερμαντικό σώμα όπως το πιστολάκι των μαλλιών και ξεκινήστε να ζεσταίνετε τον σωλήνα. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται πολύ σταδιακά, γιατί είναι πιθανό οι σωλήνες ή τα υπόλοιπα εξαρτήματα να μην αντέξουν την απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία. Καλό είναι να ξεκινήσεις από το μέρος του σωλήνα που βρίσκεται κοντά στο διακόπτη, ώστε να γίνει πιο ομαλά η αλλαγή.

Καλέστε τον υδραυλικό

Αν ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία και σε οποιοδήποτε σημείο εντοπίσετε ρωγμές στο σωλήνα ή τη βρύση, πρέπει να δράσετε άμεσα. Κλείστε το κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και καλέστε έναν επαγγελματία. Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει εντελώς ο σωλήνας σας και να βρεθείτε ξαφνικά σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι. Επίσης αν οι παγωμένες σωληνώσεις σας έχουν περάσει ήδη στην άλλη μεριά, δυστυχώς δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνος το πρόβλημα. Οι σπασμένοι σωλήνες πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και επαγγελματικά, αν δεν θέλετε επιπλέον έξοδα επισκευών. Εσύ τι προτιμάτε; Μια σωστή επισκευή του σωλήνα σας ή μια ολική ανακατασκευή του χώρου; Με δεδομένο το μέγεθος της διαφοράς στη τιμή, η απόφαση είναι δική σας.

Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παγωμένους ή σπασμένους σωλήνες, αυτά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας είναι ελάχιστα, ενώ η πιθανότητα να τα κάνουμε χειρότερα είναι μεγάλη. Για αυτό, μη ρισκάρετε το σπίτι σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα