Θετικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, ενώ οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί εν μέσω διογκούμενης ανησυχίας για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 346,49 μονάδες. Ο δείκτης της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών της Ευρωζώνης Stoxx 50 κερδίζει 0,47%.

Στις επιμέρους αγορές, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται με κέρδη 0,60%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,26%. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,5%.

Στην

Ισπανία, ο IBEX 35 κινείται ανοδικά κατά 0,36%. Το ίδιο και ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,17% και ο πορτογαλικός PSI 20 στο +0,20%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, άνοδο 10% σημείωσαν οι πωλήσεις της σουηδικής αλυσίδας Hennes & Mauritz τον Ιούλιο στα τοπικά νομίσματα. Αυτή ακολουθεί έπειτα από την άνοδο των πωλήσεων κατά 8% τον Ιούνιο και κατά 16% τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Νωρίτερα στην Ασία, οι περισσότερες αγορές αντέστρεψαν τις απώλειες που κατέγραφαν για να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ιαπωνία που "δυσαρεστήθηκε" με τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη καθώς έδειξαν πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δεν κατάφερε να καταγράψει ανάπτυξη στο β' τρίμηνο, χάνοντας τις ήδη συγκρατημένες εκτιμήσεις. Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% σε ετήσια βάση και ο Nikkei έχασε 0,3%, κλείνοντας στις 16.869,56 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα