Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη - Ράλι 4% για την Deutsche Bank

Σταθεροποιητικές κινήσεις και ήπια άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, ενόψει των Χριστουγέννων, με μειωμένους όγκους και τζίρους.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, μετά την είδηση ότι η Deutsche Bank και η Credit Suisse πέτυχαν συμβιβασμό με τις αμερικανικές Αρχές για τα πρόστιμα δισεκατομμυρίων που τους επέβαλαν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,16% ενώ ο

Euro Stoxx 600 Banks καταγράφει άνοδο 0,4%.

Ο FTSE 100 κινείται σταθεροποιητικά στις 7.064 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,11% στις 11.467 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,2% στις 4.843 μονάδες, ο IBEX κινείται με άνοδο 0,3% στις 9.362 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 1% στις 19.311 μονάδες.

Στις τραπεζικές μετοχές η γερμανική Deutsche Bank καταγράφει άνοδο 4%. Η τράπεζα ήλθε σε συμβιβασμό 7,2 δισ. δολαρίων με το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ην. Πολιτειών.

Η μετοχή της Credit Suisse καταγράφει άνοδο 2%, μετά την συμφωνία που έκλεισε με τις αμερικανικές Αρχές. Η τράπεζα θα πληρώσει 5,7 δισ. δολάρια για το σκάνδαλο.

Αντίθετα, η Barclays καταγράφει πτώση 0,7%, μετά τις πληροφορίες ότι βρέθηκε κι αυτή στο στόχαστρο των Αρχών. Κέρδη 2,6% για την RBS.

Στο Μιλάνο, η μετοχή της Monte dei Paschi ανεστάλη από τη διαπραγμάτευση, λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Η τράπεζα θα είναι η πρώτη που θα δεχτεί το «πακέτο διάσωσης» της ιταλικής κυβέρνησης, ύψους 20 δισ. ευρώ, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση έως την Πέμπτη.

Κέρδη πέριξ του 1% καταγράφουν οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα