Αποτράπηκαν νέες επιθέσεις τζιχαντιστών σε Γερμανία και Αυστραλία

Νέες επιθέσεις τζιχαντιστών σε Γερμανία και Αυστραλία απέτρεψαν οι Αρχές.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Γερμανίας συνέλαβαν την Παρασκευή δύο υπόπτους για το σχεδιασμό επίθεσης σε εμπορικό κέντρο της πόλης Ομπερχάουζεν που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Οι ύποπτοι, είναι δύο αδέλφια ηλικίας 28 και 31 ετών, που έχουν γεννηθεί στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ συνελήφθησαν στην πόλη Ντούισμπουργκ, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών από πηγές ασφάλειας,

ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δε διευκρινίστηκε εάν υπάρχει κάποια σχέση με τις συλλήψεις αυτές και την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με συνέπεια το θάνατο 12 ανθρώπων. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός υπόπτου από την Τυνησία, τα αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο εσωτερικό της νταλίκας.

Άλλη μια απόπειρα επίθεσης απέτρεψε και η αστυνομία της Μελβούρνης. Σύμφωνα με τις Αρχές, συνελήφθησαν πέντε άνδρες τα ξημερώματα της Παρασκευής που είχαν βάλει στο στόχαστρο τα πιο κεντρικά σημεία της Μελβούρνης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της αστυνομίας στην Βικτώρια, οι άντρες επρόκειτο να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση ανήμερα των Χριστουγέννων.

Θα χρησιμοποιούσαν εκρητικά, αλλά και όπλα ή μαχαίρια και στόχος τους ήταν ο σταθμός Φλίντερς, η πλατεία Φεντερέισον και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου.

Οι τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι γεννημένοι στην Αυστραλία με καταγωγή από το Λίβανο, εικοσάρηδες, ενώ ο πέμπτος, επίσης γεννημένος στην Αυστραλία αλλά Αιγυπτιακής καταγωγής.

Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε πως ήταν «αυτόνομοι», αλλά είχαν εμπνευστεί από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα