Ήπια πτώση στην Ασία με χαμηλούς τζίρους

Ήπια πτώση, με χριστουγεννιάτικους τζίρους, κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή. Η ιαπωνική αγορά ήταν κλειστή για την ημέρα του Αυτοκράτορα, ενώ ημιαργία είχαν τα χρηματιστήρια στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στη Νότιο Κορέα, οι διακυμάνσεις ήταν ήπιες, με τον δείκτη να κλείνει στο μηδέν. Οι φαρμακευτικές μετοχές κατέγραψαν ράλι, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νόσο των πουλερικών. Ενδεικτικά, η Hanmi Pharma κατέγραψε «άλμα»

4,5% και η Daewoong Pharma σημείωσε άνοδο 1,65%.

Απώλειες περίπου 1% κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, με την μετοχή της China Shenua Energy να έχει καταγράψει πτώση έως και 2,4%.

Ήπια πτώση και για τον χρηματιστηριακό δείκτη του Χονγκ Κονγκ, λόγω των χρηματοοικονομικών μετοχών. Οι Hang Seng Bank και Bank of East Asia κατέγραψαν πτώση πάνω από 1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά στις 103,01 μονάδες.

Το γεν διαμορφώθηκε στα 117,35 έναντι του δολαρίου, ενώ το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα στο $0,7208. Το κορεατικό γουόν υποχώρησε στα 1.203,03 έναντι του δολαρίου, σε νέο χαμηλό από τον Μάρτιο.

Στην αγορά πετρελαίου, το WTI υποχώρησε κατά 0,6% στα 52,62 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent υποχώρησαν κατά 0,5% στα 54,78 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση διαμορφώθηκα στα 1.131,3 δολάρια η ουγγιά, κοντά σε χαμηλό 11 μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα