Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street – Απώλειες 1% για Nasdaq

Εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά από δύο αρκετά δύσκολες συνεδριάσεις, με την προσοχή στρέφεται τόσο σε θετικά μακροοικονομικά δεδομένα όσο και στην πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε σχεδόν 2%, μετά τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η χώρα του είναι «ανοικτή» σε διαπραγματεύσεις με τον OPEC, προκειμένου να υπάρξει μείωση παραγωγής.

Σύμφωνα με τους αναλυτές όσο περισσότερο συζητείται το θέμα του ενδεχόμενου μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου

τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει σταθεροποίηση στην αγορά και πιθανή ανάκαμψη της τιμής του.

Πάντως κορυφαίοι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, εκτιμούν ότι έως το τέλος του 2016 η τιμή του μαύρου χρυσού μπορεί να ενισχυθεί κατά 50% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Την ίδια ώρα τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, δημιουργεί θετική ατμόσφαιρα, χωρίς, πάντως, να ενθουσιάζει και πλήρως τους επενδυτές.

Πτώση 0,14% για τον Dow Jones – ο οποίος ξεκίνησε θετικά αλλά μάζεψε τα έστω και οριακά του κέρδη, καθώς το πετρέλαιο περιορίζει την άνοδό του – στις 16.130 μονάδες.

Στο 0,52% διευρύνονται οι απώλειες του S&P 500 στις 1.890 μονάδες, ενώ κατά 0,98% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.471 μονάδες, κυρίως λόγω πιέσεων στον βιοτεχνολογικό τομέα.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται άνω του 2% στα 30,55 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα