Σε ανοδική τροχιά οι τιμές πετρελαίου λόγω Ρωσίας

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες αφότου η Ρωσία επανέλαβε πως είναι πρόθυμη να συζητήσει με τον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, η οποία θα μπορούσε να αναπτερώσει τις ελπίδες των επενδυτών πως οι τιμές του πετρελαίου θα καταγράψουν και πάλι άνοδο.

Ο Ρώσος

υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι εάν υπάρξει συναίνεση μεταξύ του ΟΠΕΚ και των μη-μελών «τότε θα συζητήσουμε».

Η δήλωση αυτή ήταν καθοριστική για να δώσει ώθηση στην τιμή του πετρελαίου η οποία κατέγραφε αρχικά πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Το πετρέλαιο τύπου Brent με συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου κατέγραψε άνοδο κατά 57 σεντς αγγίζοντας τα 33,29 δολάρια το βαρέλι, από τα 32,30 δολάρια που ήταν νωρίτερα.

Τα futures του αμερικάνικου αργού, αυξήθηκαν κατά 54 σεντς, φθάνοντας τα 30,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα άγγιζαν τα 29,40 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση του αμερικανικού αργού κατά 70% τους τελευταίους 18 μήνες έχει πλήξει σημαντικά τους προϋπολογισμούς της Νιγηρίας, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας αλλά και του Μπαχρέιν.

Η ζήτηση για πετρέλαιο, ιδίως στην Ασία, αποδείχθηκε ισχυρή πέρυσι, αλλά όχι αρκετή για να απορροφήσει τα αποθέματα ρεκόρ που καταγράφονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα