Τεχνική άνοδος 2% για το πετρέλαιο στην Ασία - Στα 28,5 δολ. το Brent

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές πετρελαίου στα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, εν μέσω αισιοδοξίας ότι μπορεί να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών για τη μείωση της παραγωγής, μετά το sell off στη Wall Street. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η άνοδος είναι κυρίως τεχνική.

Το συμβόλαιο του WTI ενισχύθηκε κατά 2% στα 28,51 δολάρια το βαρέλι, στο κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων ενώ το Brent κινήθηκε επίσης ανοδικά κατά 2,4% στα 31,05 δολάρια

το βαρέλι.

Κατά τη συνεδρίαση της Wall Street το βράδυ της Τρίτης, το WTI υποχώρησε κατά 6% ενώ το Brent κατά 8%.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Phillip Futures, Daniel Ang, η απουσία των traders στην Κίνα λόγω των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχει στήριξη για τις τιμές πετρελαίου.

Το ριμπάουντ της Τετάρτης είναι τεχνικό, μετά από την μεγάλη πτώση της εβδομάδας, καθώς δεν έχουν αλλάξει τα θεμελιώδη στοιχεία της προσφοράς/ζήτησης για το πετρέλαιο.

Επιπρόσθετη στήριξη προσφέρουν οι δηλώσεις του Ιρανού υπουργου Πετρελαίου, Bijan Zangeneh, ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Σαουδική Αραβία για την σταθεροποίηση της αγοράς.

«Στηρίζουμε οποιονδήποτε διάλογο και συνεργασία με τα μέλη του OPEC, συμπεριλαμβανομένης και της Σαουδικής Αραβίας» δήλωσε, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα