Τα σχέδια της Axa για δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ

Η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης, η Axa, σχεδιάζει IPO (αρχική δημόσια προσφορά) του τομέα αμερικανικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να χρηματοδοτησει την επέκτασή της και την πιθανή επιστροφή χρημάτων στους μετόχους της.

Η Axa προτίθεται να εισαγάγει στο χρηματιστήριο ένα μειοψηφικό πακέτο του αμερικανικού τομέα της και αναμένεται να συμπεριλάβει στην IPO

τη μονάδα U.S. Life & Savings καθώς κι ένα μερίδιο της AllianceBernstein Holding.

Η δημόσια εγγραφή θα πραγματοποιηθεί το α' εξάμηνο του 2018, βοηθώντας την Axa να πετύχει τους στόχους κερδοφορίας που έχει θέσει για το 2020.

Σύμφωνα με τον CEO, Thomas Buberl, οι αμερικανικές δραστηριότητες της Axaθα είναι καλύτερα τοποθετημένες ως μια εισηγμένη εταιρεία στις ΗΠΑ και θα μπορέσει να επωφεληθεί από μεγαλύτερη στρατηγική ευελιξία ώστε να παράξει βιώσιμη και κερδοφόρο ανάπτυξη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η IPO θα προσφέρει σημαντική χρηματοοικονομική ευελιξία στον όμιλο.

Παράλληλα, η Axa σχεδιάζει αν επανεπενδύσει τα κέρδη της σε δραστηριότητες όπως ο τομέας υγείας, προστασίας και εμπορικής ακίνητης περιουσίας και κλάδου ατυχημάτων.

Ο Buberl, που ανέλαβε πέρυσι, στοχεύει στη διατήρηση της κερδοφορίας μέσω της περικοπής δαπανών, της επένδυσης σε νέες τεχνολογίες και της αυξανόμενης ζήτησης για συμβόλαια υγείας.

Εκτός της IPO η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε επαναγορά 37 εκατ. μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα