Διονύσης Φιλιώτης: Τα αδιέξοδα της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ δεν αλλάζουν με λανσαρίσματα

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Είναι γνωστό πως ο φαρμακευτικός κλάδος έχει πληγεί όσο λίγοι στη χώρα μας, λόγω ενός κλίματος δίωξης που υπάρχει από τις κυβερνήσεις και τα Μνημόνια. Και είναι το ίδιο γνωστό πως οι μεγάλες εταιρείες της συγκεκριμένης αγοράς ψάχνουν τρόπο να βγουν από τα αδιέξοδα τους.

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, δεν έμεινε έξω από αυτό τον δύσκολο κανόνα. Μια ματιά στα οικονομικά της μεγέθη για το 2015 πιστοποιεί το πρόβλημα καθώς είναι μια εταιρεία που παρουσίασε σημαντικές απώλειες κατά 8,73% του τζίρου

της, πράγμα επικίνδυνο σε μια οικονομία όπως της Ελλάδας που αλλάζει. Με τζίρο λοιπόν στα 93,3 εκατ. ευρώ και κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ αυξημένα προφανώς λόγω της τιμολογιακά αυξημένης της πολιτικής, η εταιρεία έπραξε και άλλα πράγματα για τα οποία σχολιάστηκε.

Γνωστό είναι πως η διοίκηση της εφάρμοσε μια σκληρή εργοδοτική στάση με συρρίκνωση διευθύνσεων και επιλεκτικές απολύσεις.

Μάλιστα αυστηρή κριτική υπήρξε για την στάση της εταιρείας να απολύει με τρόπο άμεσο, δίχως διαβούλευση. Σε μια περίοδο κρίσης όμως μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Αυτό είναι όμως ένα επιχείρημα για ζημιογόνες ή οριακά κερδοφόρες εταιρείες. Όχι για μια βιομηχανία με κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο πάντως της προσπάθειας βελτίωσης των πολύ κακών της τζίρων - κι επειδή το μάνατζμεντ κρίνεται πάντα από τα νούμερα - η εταιρεία με την σημαντική θέση στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα παρουσίασε χθες την εισαγωγή του προϊόντος Meritene® Δύναμη & Τόνωση στην ελληνική αγορά.

Σε Συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε, ο κ. Διονύσιος Φιλιώτης, Πρόεδρος EphForT και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ παρουσίασε τη στρατηγική συμμαχία της εταιρείας με τη Nestlé Health Science για την παροχή εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής που επιτρέπουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας συμβάλλοντας στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας μακρόπνοης προσέγγισης της υγείας. Όσο όμως και αν η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ - ΛΙΛΛΥ κι αν παλεύει, εκτός ενός λανσαρίσματος, θα πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα για να ανορθώσει τον πεσμένο κύκλο εργασιών της αλλά και την εικόνα μιας εταιρείας "δύσκολης" σε έναν "δύσκολο" από μόνο του κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα