ING: Αύξηση 39% στα κέρδη α' τριμήνου

Αύξηση στα προ φόρων κέρδη της τάξης του 39% ανακοίνωσε η ING, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, για το α' τρίμηνο, χάρη στην ισχυρή αύξηση των δανείων, τη μείωση δαπανών και τα υψηλότερα έσοδα από αγοραίες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, τα υφιστάμενα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 1,65 δισ. ευρώ από 1,19 δισ. έναν χρόνο πριν και έναντι προβλέψεων για 1,48 δισ. ευρώ από αναλυτές, μεταδίδει το Bloomberg.

O

CEO, Ralph Hamers, προσπαθεί μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας να μειώσει τα κόστη και να αυξήσει την παροχή δανεισμού προς καταναλωτές και εταιρείες εκτός της εγχώριας αγοράς.

Πάντως, την ώρα που η ING βγαίνει με ισχυρότερα κεφαλαιακά μαξιλάρια από ένα πλάνο αναδιάρθρωσης και κρατικής διάσωσης, οι άλλες τράπεζες της Ευρώπης βρίσκονται υπό πίεση από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

Σύμφωνα με τον Hamers, η ING είχε ένα ισχυρό α' τρίμηνο καθώς η συνεισφορά της χονδριπής τραπεζικής ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή, κυρίως λόγω του υψηλότερου εισοδήματος από τις χρηματαγορές και και των προμηθειών.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο σε 3,35 δισ. ευρώ, από 3,25 δισ. την προηγούμενη χρονιά.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο επίσης ενισχύθηκε σε 1,52%, από 1,51% πριν από έναν χρόνο, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core Tier 1 της τράπεζας αυξήθηκε σε 14,5% από 14,2% στα τέλη Δεκεμβρίου. Το ποσοστό διαμορφώθηκε πολύ παραπάνω του στόχου της ING για 12,5%. Ο δείκτης μόχλευσης, δηλαδή το κεφάλαιό της ως ποσοστό των συνολικών περιουσιακών στοιχείων, άγγιξε το 4,5% από 4,8% στα τέλη Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ τον Οκτώβριο η ING ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επιτύχει ετήσια εξοικονόμηση 900 εκατ. ευρώ στη διάρκεια των επόμενων πέντε χρόνων, μεταξύ άλλων και μέσω της εξάλειψης μέχρι και 7.000 θέσεων εργασίας. Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί στο 13% του προσωπικού της.
Σημειώνεται ότι η τράπεζα ξοδεύει 800 εκατ. ευρώ σε ψηφιακή τεχνολογία.
Η μετοχή της ING έχει ενισχυθεί 17,4% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας την άνοδο 4% του STOXX 600 Banks Index. Η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σε περίπου 60 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα