Τα πανάκριβα, πριβέ και άγνωστα νησάκια της Βενετίας είναι ο ιδανικός τουριστικός προορισμός

Η λιμνοθάλασσα της Βενετίας, με μήκος περίπου 32 μίλια, είναι γεμάτη με μικρά νησάκια τα οποία παραμένουν άγνωστα για τους περισσότερους τουρίστες. Μερικά είναι εγκαταλελειμμένα, άλλα έχουν ελάχιστους κατοίκους.

Αλλά εάν προχωρήσει κανείς πέρα από τη Giudecca, στη νότια πλευρά της πόλης, η οποία και αυτή είναι ένα συνονθύλευμα 118 μικρών νησιών τα οποία συνδέονται με γέφυρες και κανάλια, θα βρει δύο νησιά τα οποία κάνουν, φέτος, θραύση με τα νέα τους resorts: San Clemente και Isola delle Rosa.

San

Clemente:

Κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα και των Σταυροφοριών, το San Clemente φιλοξενούσε μία εκκλησία και ένα ξενώνα τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι Σταυροφόροι πριν το ταξίδι τους προς τους Αγίους Τόπους. Μέσα στους αιώνες, το νησί έχει φιλοξενήσει ένα μοναστήρι, μία καραντίνα-ξενοδοχείο για τους VIP επισκέπτες της Βενετίας, και - το 17ο αιώνα- ένα νοσοκομείο για τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν από πανούκλα. Μετά από την εισβολή του Ναπολέοντα στη Βενετία, το μοναστήρι έκλεισε και το νησί εγκαταλήφθηκε.

Δύο αιώνες χρόνια και 25 εκατομμύρια ευρώ αργότερα μετέτρεψαν το νησί των 15 στρεμμάτων θα υποδέχεται και πάλι τους εκλεκτούς προσκεκλημένους με τα ανάλογα χρηματικά ποσά στο St. Regis Venice San Clemente Palace Hotel.

Isola delle Rosa:

Το κοντινό Isola delle Rossa είναι ένα νησί το οποίο προσπαθεί να επιστρέψει σε περασμένα... μεγαλεία μέσω του λουξ τουρισμού. ΄Το νέο JW Marriott Venice Resort & Spa έχει χτιστεί πάνω σε ένα νοσοκομείο που κατασκευάστηκε επί Μουσολίνι.

Αντίθετα με το San Clemente και το συγκεκριμένο τεράστιο ξενοδοχείο, η εταιρεία αποφάσισε να το κάνει λίγο πιο... "θεματικό πάρκο" σε όλο το νησί. Το πρώην πνευμονολογικό νοσοκομείο έχει γίνει ξενοδοχείο 191 δωματίων. Τα υπόλοιπα 20 κτίρια, τα οποία "ακουμπάνε" το νερό, συμπεριλαμβάνουν μία εγκαταλελειμμένη και εκτός λειτουργίας εκκλησία, ένα Dopolavoro (εκεί που σύχναζαν οι εργαζόμενοι μετά τη δουλειά) αλλά και μεγάλες αποθήκες αποτελούν τα υπόλοιπα ανανεωμένα μέρη φιλοξενίας τα οποία κοστίζουν και πολύ παραπάνω από το κύριο ξενοδοχείο. Μία βίλα, μάλιστα, που άνηκε στον διευθυντή του νοσοκομείου, έχει ανακαινιστεί πλήρως και θα ενοικιάζεται για 12.000 ευρώ τη νύχτα!

Εκτός των δύο αυτών τρανταχτών παραδειγμάτων, υπάρχουν και άλλες, λιγότερο γνωστές, αλλά πανέμορφες επιλογές. Ο Gianluca Bisol, επιχειρηματίας που έκανε περιουσία με... prosecco, αγόρασε μία παμπάλαια έκταση παραγωγής κρασιού στο νησί Mazzorbo, επτά μίλια βόρεια από το San Clemente.

Aπό τότε έχει ξετρελαθεί με τα νησιά που γεμίζουν τη βόρεια μεριά της λιμνοθάλασσας: Torcello, Mazzorbo, Burano. Άνοιξε, μάλιστα, και εστιατόρια (με αστέρι Michelin), το Venissa, το οποίο λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. O γιός του, Matteo, ακολούθησε το παράδειγμά του και άνοιξε και αυτός το μικρό εστιατόριο Osteria Contermporanea το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο. Τα υλικά που σερβίρονται, λαχανικά, ψάρια, ακόμη και κρασί είναι όλα ντόπιας παραγωγής... απλά εξαίσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα