Αναστασιάδης: Έχουμε διαφορές ουσίας στο περιουσιακό με τον Ακιντζί

Περιουσιακό και εδαφικές αναπροσαρμογές «είναι αλληλένδετα», τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος - Στην επόμενη συνάντηση θα συζητηθούν ιθαγένεια, δικαιώματα και βασικές ελευθερίες

Υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές στο περιουσιακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακινζί. Τόνισε ότι για να ολοκληρωθεί η όλη διευθέτηση του περιουσιακού, θα πρέπει να συνδυαστεί και με τις εδαφικές

αναπροσαρμογές. Όπως είπε, δεν πρόκειται μόνο για διαφορές φιλοσοφίας, αλλά και ουσίας. Σημείωσε περαιτέρω ότι έχει ήδη ξεκαθαριστεί πως τον πρώτο λόγο τον έχει ο ιδιοκτήτης της περιουσίας και όχι ο χρήστης.

Περαιτέρω, ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε πως περιουσιακό και εδαφικές αναπροσαρμογές «είναι αλληλένδετα». «Εάν παρατηρηθεί πρόοδος στα θέματα αρχών, σημαντικών θεμάτων στο περιουσιακό, και πάλι θα είναι συνδεδεμένα με τις εδαφικές αναπροσαρμογές», είπε και σημείωσε πως «για να ολοκληρωθεί η όλη διευθέτηση του περιουσιακού θα πρέπει να συνδεθεί και με τις εδαφικές αναπροσαρμογές».

Στην επόμενη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε, θα συζητήσουν τα θέματα ιθαγένεια, δικαιώματα και βασικές ελευθερίες.

Ανέφερε ακόμα ότι εντός της ημέρας, το αργότερο τη Δευτέρα, προτίθεται να στείλει στα κόμματα την πρότασή του για τους όρους κάτω από τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο και εν συνεχεία θα συγκαλέσει το Σώμα εφόσον, όπως σημείωσε, οι αρχηγοί των κομμάτων θα αποδεχθούν κάποια θεμελιώδη θέματα λειτουργίας ενός συμβουλευτικού Σώματος.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα