Τα επόμενα βήματα της Aberdeen μετά τη συγχώνευση

Ο CEO της Aberdeen Asset Management , Martin Gilbert, σκοπεύει να εστιάσει στην επέκταση της εταιρείας, μετά τη συγχώνευση με τη Standard Life , εξέλιξη που θα οδηγήσει στη δημιουργία του μεγαλύτερου φορέα ενεργητικής διαχείρισης πλούτου.

Ο CEO της Standard Life, Keith Skeoch,

θα αναλάβει τη σύνθεση των δραστηριοτήτων, ανέφερε ο Gilbert σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Όπως είπε, σε μια συγχώνευση τέτοιου μεγέθους που έρχεται να ενώσει δύο εταιρείες με μεγάλο αριθμό assets, η ανάληψη των ηνίων από δύο CEO κρίνεται απαραίτητη.

Η συμφωνία «μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι που θα έχει περιθώρια ανάπτυξης», ανέφερε ο Gilbert πριν τη συνάντηση που θα έχει με τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας.

«Το μέγεθος μετράει στον τομέα μας, τα κρατικά ταμεία πλούτου θέλουν να δίνουν χρήματα στους μεγάλους διεθνείς πελάτες».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, η Standard Life συμφώνησε την εξαγορά της Aberdeen με τίμημα 3,8 δισ. στερλινών που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, ύψους 600 δισ. στερλινών.

Keywords
Τυχαία Θέματα