Τα «χιλιάρικα» και τα ...«ψηφαλάκια»

Η πολιτική με τα χιλιάρικα σε πρώην εργαζομένους επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο συνεχίζεται από την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ουρανία (Ράνια) Αντωνοπούλου.

Πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η κοινή απόφαση – συνυπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης- για την χορήγηση απο τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης με 1000 ευρώ σε κάθε μισθωτό της επιχείρησης σούπερ μάρκετ «Αφοι Καρυπίδη

ΑΕ» (πρώην Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ) που έχει κάνει επίσχεση εργασίας και έχει το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας λόγω επίσχεσης ή έχει λάβει καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εταιρεία και παραμένει εγγεγραμμένος άνεργος.

Το θέμα όμως με τα «χιλιάρικα» είναι ότι αυτή η αποσπασματική επιδοματική πολιτική -πέρα από τις ανάσες που δίνει σε ανέργους και τις οικογένειες τους- δεν εξασφαλίζει ζητήματα διαφάνειας και ισονομίας. Γιατί πχ τα «χιλιάρικα» να πάνε στους εργαζόμενους του ενός προβληματικού σούπερ μάρκετ και όχι της διπλανής μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης. Μια – πρώτη και εύκολη- απάντηση είναι ότι ακόμη και τα προβληματικά σούπερ μάρκετ έχουν συνδικάτα και αυτά με την σειρά τους εξασφαλίζουν την υποστήριξη τοπικών Εργατικών Κέντρων κοκ. Και όλα αυτά είναι ... «ψηφαλάκια».

Keywords
Τυχαία Θέματα