Κέρδη στην Ιαπωνία λόγω... πληθωρισμού

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία που σημείωσε βελτίωση και το νέο χθεσινό ιστορικό ρεκόρ του Dow Jones στη Wall Street που έφτασε τις 20.100 μονάδες, παρά τον επαπειλούμενο διπλωματικό, αλλά και εμπορικό πόλεμο με το Μεξικό.

Οι δηλώσεις του Τραμπ για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και η ακύρωση της επίσκεψης του προέδρου Enrique Pena Nieto στην Ουάσινγκτον οδήγησαν σε πτώση το μεξικανικό πέσο, που

υποχώρησε πάνω από 0,5% στα 21,358 δολ. Η μεγαλύτερη πτώση του πέσο είχε σημειωθεί στις 11 Ιανουαρίου, φθάνοντας τα 22,0385 δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θέλει να επιβληθεί ένας νέος δασμός ύψους 20% σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό, με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, δήλωσε χθες ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, σε δημοσιογράφους.

Σε ό,τι αφορά τα ασιατικά χρηματιστήρια, οι αγορές σε Κίνα, Βιετνάμ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές σήμερα για το Σεληνιακό έτος, ενώ στην Κίνα ξεκινάει μια μακρά περίοδος αργίας την Παρασκευή που εκτείνεται έως την επόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,34% μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην χώρα υποχώρησε κατά 0,2% τον Δεκέμβριο, ήτοι με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο.

Η μετοχή της Toshiba σημείωσε άνοδο 1,01% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα διαχωρίσει τον τομέα κατασκευής μικροεπεξεργαστών μνήμης μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε με κέρδη 0,75%, ενώ το Χονγκ Κονγκ έκλεισε σταθεροποιητικά εν μέσω μιας χλιαρής συνεδρίασης λόγω ημιαργίας.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο από τα χαμηλά επτά εβδομάδων και διαπραγματεύτηκε στο 100,8. Το γεν υποχώρησε έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 114,91, ενώ το δολάριο Αυστραλίας παρέμεινε σταθερό στο 0,7528 δολ.

Τα futures του αμερικανικού αργού παρέμειναν στα 53,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης για το Brent σημείωσε άνοδο 0,16% στα 56,15 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα