Συνέχιση απωλειών για τους ασιατικούς δείκτες

Απώλειες καταγράφηκαν και σήμερα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση των κερδών τους μετά από δύο εβδομάδες ισχυρών επιδόσεων, την ώρα που συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βορείου Κορέας.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με πτώση 0,38%, διεύρυνε τις χθεσινές απώλειες άνω του 1%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 με οριακή πτώση 0,05% στις 19.729,74

μονάδες. Οι επενδυτές εδώ αποτίμησαν και την πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα των παραγγελιών μηχανημάτων Ιουνίου. Οι παραγγελίες σε βασικά είδη υποχώρησαν κατά 1,9% έναντι πρόβλεψης για αύξηση 3,7%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με πτώση 0,08%, εν μέσω μέτριας υποχώρησης στοςυ υποδείκτες ενέργειας και χρηματοοικονομικών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με πτώση 0,93%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,37%.

Στο μεταξύ, η ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια που κορυφώθηκε μετά τις εκατέρωθεν απειλές Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν, μετριάστηκε.

Το ελβετικό φράγκο έχασε έδαφος και νωρίτερα υποχώρησε στο 0,9652 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Το γεν διαπραγματεύτηκε στο επίπεδο των 109,98 έναντι του δολαρίου.

Το κορεατικό γουόν όμως συνέχισε να χάνει έδαφος, στα 1.144,5 δολ. έναντι 1.127 νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι τιμές του χρυσού «κράτησαν» και μάλιστα σημείωσαν νέο υψηλό δύο μηνών. Η τιμή σποτ νωρίτερα έφτασε στα 1.279,13 δολ/ουγγιά.

Μολονότι οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο φαίνεται να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ωστόσο στα τέλη της εβδομάδας οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους στη νομισματική πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα