«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις Βούτση για την Ορθοδοξία

«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση για την ορθοδοξία, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει μέσω Twitter την πλήρη αντίθεσή του.

Ο πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στην συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, τόνισε ότι η εποχή δεν
μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά, τόνισε χαρακτηριστικά.
Η αντίδραση της ΝΔ

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και τονίζει: «Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Ο Δ. Τζανακόπουλος

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος:
«Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό.
Συνεχίστε έτσι».

Ο Π. Καμμένος

Την απόλυτη αντίθεσή του στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής εξέφρασε με tweet του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων

— Panos Kammenos (@PanosKammenos)

«Η Ελλάδα έχει ένα σύνταγμα που αναγνωρίζει ως θρησκεία της χώρας την Ορθόδοξη. Όταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής έχουν ανάγκη απάντησης από εμάς τουλάχιστον τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση έχοντας βάλει τις κόκκινες γραμμές μας που αφορούν θέματα θρησκείας και πατρίδας. Πολλές φορές διαφοροποιούμαστε και έχουμε δημόσιο λόγο.. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας δεν μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις.
Θέλω να θυμίσω πως επί Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει πως είναι δικαίωμα του καθενός να καίει την Ελληνική σημαία. Θέλω να θυμίσω πως προσωπικά δεν ψήφισα και την συνθήκη Σένγκεν» σημείωσε αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Αναφορικά με το ζήτημα των αρίστων και της σημαίας ο κ. Καμμένος τόνισε: «όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία. Δεν διαφωνώ με το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η σημαία δεν έχει να κάνει με την αριστεία, όλα τα παιδιά έχουν πλέον δικαίωμα να μπορούν αν σηκώσουν τη σημαία».

Σε ερώτηση για το εάν οι διαφορές μπορούν να πλήξουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις θέσεις του καθενός. Είναι μία συμφωνία ξεκάθαρη ανοιχτή και δημόσια με πολιτική διαφορά. Φροντίζουμε με τον κ. Τσίπρα να μην μαζεύονται θέματα με πολύ ειλικρινή διάλογο».

Αναφορικά με τους χειρισμούς Βούτση στο θέμα του Ρουβίκωνα ο Πάνος Καμμένος σημείωσε «με τον κ. Βούτση διαφωνούμε σε κάποια πράγματα και συμφωνούμε σε άλλα. Τα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό δεν είναι η θέση του κ. Βούτση απέναντι στον Ρουβίκωνα. Τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι η οικονομία, η ασφάλεια, η υγεία.

«Θεωρώ πως ο κ. Μουζάλας πως η μεγάλη επιτυχία που είχε στο προσφυγικό είναι πως έκανε τη χώρα παράδειγμα στο κομμάτι της υποδοχής προσφύγων» σημείωσε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό .

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε: «δεν είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού, ένα ο πρωθυπουργός το αποφασίσει θα συζητήσουμε μαζί του τις όποιες προτάσεις γίνουν. Οι υπουργοί αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό. Εμείς βάζουμε τις θέσεις μας δεν συγκροτούμε την κυβέρνηση. Με τον κ. Φίλη διαφωνήσαμε στα θρησκευτικά αλλά ήταν πολύ επιτυχημένος σε άλλα κομμάτια της Παιδείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα