Στο στόχαστρο των Κινέζων η Ιβάνκα για τους μισθούς πείνας

Την ώρα που ο πατέρας της αντιμετωπίζει μια κρίση που πιθανόν να του στοιχίσει ακόμα και το προεδρικό αξίωμα, η Ιβάνκα Τραμπ δεν περνά πιο ξέγνοιαστες μέρες, αφού έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο εργατικών συνδικάτων. Ο λόγος; Στα κινεζικά εργοστάσια που φτιάχνονται τα ρούχα του brand της, οι εργάτες δουλεύουν σε συνθήκες μεσαίωνα και αμείβονται με... ένα δολάριο την ώρα.

Η μη κυβερνητική οργάνωση China Labor Watch αναφέρει πως έκανε έρευνα σε δύο κινεζικά εργοστάσια

που παράγουν αγαθά για το brand της Ιβάνκα. Στη συνέχεια, εξέθεσε τα ευρήματά της σε μια επιστολή που απέστειλε στην ίδια, αναφέροντας ότι οι εργάτες αναγκάζονται να δουλεύουν τουλάχιστον 12,5 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα με μηνιαία μισθό που φθάνει τα 2.500 γιουάν ή 363 δολάρια.

Στην επιστολή δεν επισυνάπτονται αποδεικτικά στοιχεία, ενώ η εργατική ένωση δεν αναφέρει ποια είναι αυτά τα εργοστάσια ή τα προϊόντα που φτιάχνουν, αναφέροντας πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Πριν κάποιο διάστημα η China Labor Watch είχε καταγγείλει παραβιάσεις του εργατικού δικαίου σε κινεζική εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών που συνδέεται με τη Walt Disney, ενώ έχει κάνει έρευνες και σε εργοστάσια που χρησιμοποιούνται από την Apple.

Η ένωση δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από την Ιβάνκα για την επιστολή που έστειλε στις 27 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα