Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές εν μέσω εμπορικών εντάσεων

Οι μετοχές στην Ασία υποχώρησαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης μετά από απώλειες στη Wall Street που είδαν το Dow Jones Industrial Average να χάνει πάνω από 200 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,15%, καθώς οι μετοχές της οικογένειας προϊόντων FamilyMart έχασαν περισσότερο από 5%. Ο Topix επίσης υποχώρησε 0,9%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 1,43%, με την Samsung

Electronics να υποχωρεί κατά 2%.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία έχασε επίσης το 0,7% καθώς σχεδόν όλοι οι τομείς διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα.

Στην Κίνα, η εικόνα ήταν μεικτή την τετάρτη, με το σύνθετο δείκτη στη Σαγκάη να υποχωρεί 0,11% και τον Shenzhen component να χάνει 0,19%. Ο Shenzhen composite, από την άλλη πλευρά, ενισχύθηκε κατά 0,120%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,4%, ενώ οι μετοχές της HSBC και της China Construction Bank παρουσίασαν πτώση.

Οι επενδυτές παρέμειναν προσεκτικοί, αναμένοντας νέες εξελίξεις μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσινγκτον εν μέσω των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ «δεν ήταν έτοιμες» για μια συμφωνία με την Κίνα, προτού προσθέσει περίμενει ωστόσο μια συμφωνία στο μέλλον. Είπε επίσης ότι οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές θα μπορούσαν να αυξηθούν «ουσιαστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα