Τραμπ εναντίον όλων για το εμπόριο - Ποιες χώρες μπήκαν στη «μαύρη λίστα»

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι εννέα χώρες εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, χρειάζονται μεγάλη προσοχή καθώς η Ουάσιγκτον πιέζει για δασμούς και διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση των εμπορικών ελλειμμάτων.

Το Υπουργείο Οικονομικών, σε εξαμηνιαία έκθεση προς το Κογκρέσο, δήλωσε ότι εξέτασε τις πολιτικές μιας διευρυμένης ομάδας 21 μεγάλων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι οι εννέα από αυτούς χρειάζονται

ιδιαίτερη προσοχή λόγω νομισματικών πρακτικών.

Η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ ήταν οι νέες προσθήκες στη «μαύρη λίστα», η οποία περιλαμβάνει επίσης την Κίνα, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Η Ινδία και η Ελβετία αφαιρέθηκαν από τη λίστα.

"Κανένας σημαντικός εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ δεν πληρούσε τα σχετικά νομοθετικά κριτήρια του 2015 για ενισχυμένη ανάλυση" ως χειριστής νομισμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του υπουεργείο.

Σε απάντηση στην έκθεση του ΥΠΟΙΚ, η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι δεν χειραγωγεί το νόμισμά της για πλεονέκτημα στις εξαγωγές, ενώ η Μαλαισία είπε ότι οι παρεμβάσεις της περιορίζονται στην εξασφάλιση ομαλότητας της αγοράς και στην αποφυγή υπερβολικής μεταβλητότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα