Πιέσεις στην Ευρώπη λόγω Ντράγκι – Βουτιά 12,5% για τη Schaeffler

Σε αρνητικό έδαφος σήμερα οι ευρωαγορές καθώς ο προέδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υπεραμύνεται της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, αναφέροντας παράλληλα ότι είναι ακόμα πρόωρο να μιλάμε για τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο κύκλο ύφεσης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,29% με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Ο κλάδος των πρώτων υλών, καθώς και οι μετοχές πετρελαίου

και φυσικού αερίου σημειώνουν άνοδο 1,14% και 0,16% αντίστοιχα, καθώς οι τιμές του μαύρου χρυσού συνεχίζουν να ενισχύονται. Το μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,79% στα 46,19 δολ/βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,67% στα 43,67 δολ/βαρέλι.
Στον αντίποδα, οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου σημειώνουν αρνητικές επιδόσεις με πτώση του κλάδου κατά 1,3%. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Schaeffler έκανε νωρίτερα βουτιά άνω του 12% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων για το β' τρίμηνο του 2017, ενώ υποβάθμισε τις προοπτικές.

Πτώση άνω του 6% και για τη μετοχή της Stada Arneimittel μετά την αποτυχία να λάβει την έγκριση των μετόχων η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Cinven and Bain Capital.

Το ευρώ σημείωσε πτώση μετά την ομιλία Ντράγκι και νωρίς το πρωί βρισκόταν στο επίπεδο του 1,1192 δολ. μετά το υψηλό 11 ημερών στο επίπεδο του 1,1220 δολ.

Εντός της ημέρας αναμένεται η δημοσιοποίηση της διετούς έκθεσης Οικονομικής Σταθερότητας, ενώ αναμένονται και οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα