Μεικτές τάσεις στην Ασία – Κέρδη στο Τόκιο

Μεικτή εικόνα επικράτησε στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφονται στις ομιλίες κεντρικών τραπεζιτών.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με άνοδο, επωφελούμενο από μια άνοδο του δολαρίου έναντι του γεν ενόψει της αναμενόμενης ομιλίας της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν. Στα ταμπλό, ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,36%, με κέρδη 71,74 μονάδων, για

να διαμορφωθεί στις 20.225,09 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 1,42%, με κέρδη 6,81 μονάδων, στις 1.619,02 μονάδες

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,17%, ενώ στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,25%.

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα χρηματιστήρια της Κίνας. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,13%, ενώ στην ηπειρωτική χώρα ο Shanghai Composite σημείωσε απώλειες 0,09% και ο Shenzhen Composite με οριακά κέρδη 0,054%.

Οι αγορές στην Ινδονησία παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στην ρητορική των κεντρικών τραπεζών για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, με το Φόρουμ της ΕΚΤ να λαμβάνει χώρα στην Πορτογαλία και την επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, να παραθέτει ομιλία στο Λονδίνο την Τρίτη.

Οι αυξανόμενες ανισότητες στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητικές και πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω της παιδείας, της καινοτομίας και των επενδύσεων στο ανθρώπινο κεφάλαιο, και ειδικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ του Ντ. Τραμπ και του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντα Μόντι, κατά την οποία συζήτησαν θέματα εμπορίου και άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα