BMW: Επεκτείνει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκαν συλλήβδην από τον Ντόναλντ Τραμπ οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν πωλήσεις τις ΗΠΑ, η BMW δεσμεύτηκε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε αμερικανικό εργοστάσιο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις

μέχρι το 2021, καθώς επιδιώκει να τονώσει την παραγωγή των μοντέλων της σειράς Χ στη Βόρεια Καρολίνα. Παράλληλα, σχεδιάζει να επενδύσει 600 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο Spartanburg.

Η BMW κατασκευάζει οχήματα στη Βόρεια Καρολίνα εδώ και δεκαετίες, ενώ εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη συγκεκριμένη μονάδα για την παραγωγή των δημοφιλών SUVs που έπειτα αποστέλλει σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδύσεις αυτές παγιώνουν το μέλλον του μεγαλύτερου εργοστασίου που έχει η εταρεία παγκοσμίως. Σε αυτό παρήχθη ο αριθμός ρεκόρ των 411.000 οχημάτων το 2016 μετά από 23 χρόνια λειτουργίας. Το εργοστάσιο ατή τη στιγμή έχει πάνω από 9.000 εργαζομένους και εξήγαγε το 90% των αυτοκινήτων που παρήγαγε το 2016.
Το τελευταίο μοντέλο που θα κατασκευαστεί σε αυτό είναι το επανασχεδιασμένο Χ3 τρίτης γενιάς, ενώ το 2018 σχεδιάζεται και η παραγωγή των Χ7.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προχωρήσει σε πολλές ανακοινώσεις για επενδύσεις, από όταν εκλέχθηκε ο Τραμπ τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι λεγόμενες «τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ» (General Motors, Ford και Fiat Chrysler) έχουν περιγράψει τα σχέδιά τους για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων, ενώ η Toyota Motor και η Nissan Motor έχουν αναφέρει πως επενδύουν σε δραστηριότητες μεταποίησης στις ΗΠΑ ή εξετάζουν μεγάλες επεκτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει επικρίνει ειδικά τη BMW για τα σχέδιά της να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό.

Ο Harold Krueger, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, διευκρίνισε πως η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει αφοσιωμένη στην εργοστασιακή μονάδα στο Μεξικό, αλλά συμπλήρωσε πως το Spartanburg είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα