Στο «κόκκινο» η Ευρώπη μετά το G20 - Πτώση 4,3% για τη Hugo Boss

Με αρνητικά πρόσημα κινείται η Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν το πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στην παγκόσμια ανάπτυξη οι περιορισμοί στον τομέα του διεθνούς εμπορίου. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,16% με σχεδόν όλους τους μεγάλους δείκτες, καθώς κι όλους τους τομείς σε αρνητικό έδαφος.

Η συνεδρίαση του G-20 το σαββατοκύριακο απέφυγε ουσιαστικά να αναλάβει δέσμευση κατά των πολιτικών προστατευτισμού, μόλις δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Τραμπ – Μέρκελ. Στο μεταξύ,

η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επιχείρησαν να αναλάβουν δράση για την προστασία του ελεύθερου εμπορίου, ωστόσο οι ενέργειές τους φάνηκαν αδύναμες προσπάθειες αντίδρασης απέναντι στο δόγμα Τραμπ «Πρώτα η Αμερική».

Στα ταμπλό της Ευρώπης, ο FTSE100 στο -0,20%, o DAX -0,32%, o CAC40 -0,30%, o IBEX35 -0,34% και ο FTSE MIB με απώλειες 0,30%

Οι μετοχές των τομέων πετρελαίου και φυσικού αερίου οδηγούν τις απώλειες με τις τιμές του μαύρου χρυσού να υποχωρούν μετά την πέεση που άσκησαν στα εμπορεύματα οι ενέργειες άντλησης στις ΗΠΑ

Το μπρεντ διαπραγματευόταν στα 51,54 δολ. το βαρέλι με πτώση 0,4% και το αμερικανικό WTI στα 48,42 δολ, με απώλειες 0,7%.

Η μετοχή της βρετανικής Tullow Oil σημείωνε νωρίτερα πτώση 1,8% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της να συγκεντρώσει 607 εκατ. στερλίνες ώστε να μειώσει το ύψος του χρέους της.

Η γαλλική εταιρεία IT, Atos, διέψευσε την πληροφορία ότι ετοιμάζει προσφορά για την Ingenico.με την μετοχή της τελευταίας να σημειώνει άνοδο 4%.

Η Unilever ετοιμάζει την πώληση της μπράντας κάποιων προϊόντων αξίας 6 δισ. στερλινών.

Η μετοχή της Hugo Boss με απώλειες λανω του 4,3% μετά τα νέα ότι η γερμανική εταρεία ένδυσης απέτυχε να προσελκύσει επένδυση από πλυεράς της βελγικής εταιρείας Groupe Bruxelles Lambert.

Η στερλίνα ενισχύθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου στον απόηχο του G-20 μετά την εμφανή αποτυχία των Ευρωπαίων να φανούν έτοιμοι να αποκρούσουν αποτελεσματικά τη ρητορική Τραμπ περί εμπορικού προστατευτισμού. Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε αμέσωςμετά το άνοιγμα στην Ευρώπη πάνω από το 1,24 δολ.

Στα πολιτικά νέα, στη Γαλλία απόψε πραγματοποιείται το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των 5 βασικών υποψηφίων για την προεδρία, ενώ τα βλέμματα στρέφονται και στις Βρυξέλλες σε ακόμα μια συνεδρίαση του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα