Μεικτές τάσεις στην Ασία μετά το αμφίβολο αποτέλεσμα του G20

Μεικτή εικόνα επικράτησε στις ασιατικές χρηματαγορές στον απόηχο της συνεδρίασης του G20 το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία, όπου οι υπουργοί Οικονομικών προειδοποίησαν μεν για τους κινδύνους των ανταγωνιστικών νομισματικών υποτιμήσεων και της αναταραχής στις αγορές συναλλάγματος, πλην όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν μια συμφωνία ενίσχυσης του ελεύθερου εμπορίου και να τηρήσουν τις παλαιότερες δεσμεύσεις τους να κρατήσουν το εμπόριο ελεύθερο και να απορρίψουν τον προστατευτισμό.

«Ο Γερμανός υπουργός

Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, κατήγγειλε η παράλειψη αναφοράς περί "συμμετοχής σε όλες τις μορφές προστατευτισμού" στο ανακοινωθέν της G-20», αναφέρει σε σημείωμά του ο Vishnu Varathan, ανώτερος οικονομολόγος της Mizuho Bank.

Στα ταμπλό, οι αγορές της Ιαπωνίας είναι κλειστές σήμερα, ενώ στο κλείσιμο της Παρασκευής ο Nikkei σημείωσε απώλειες 0,35%.

Στην Αυστραλία ο ASX είχε απώλειες 0,36%, ενώ κατά 0,35% υποχώρησε ο Kospi στη Νότια Κορέα. Ισχυρή πτώση 1,58% σημείωσε και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Στην Κίνα αντιθέτως ο Shanghai σημείωσε κέρδη 0,4% και ο Shenzhen composite 0,31%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,56%.
Κατά τη διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών, το μπρεντ έχανε 0,35% στα 51,58 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 0,59% στα 48,50 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε περαιτέρω στα 100,13 έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, σχεδόν σε χαμηλό ενός μήνα. Το γεν ενισχύθηκε στα 112,68 δολάρια. Το δολάριο Αυστραλίας ενισχύθηκε στα 0,7723 δολάρια ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα