Στο «κόκκινο» η Ευρώπη – Βαρίδι οι πολιτικές ανησυχίες

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε πολιτικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx600 άνοιξε με πτώση 0,35% με τους περισσότερους δείκτες να υποχωρούν. Πριν λίγο ο Stoxx600 υποχωρούσε 0,55%

Ο FTSE100 στο -0,65%, o DAX στο -0,42%, o CAC40 στο -1%, FTSE MIB στο -0,91%, ενώ και ο ΙΒΕΧ35 υποχωρεί κατά 0,79%.

Oι επενδυτές εκδηλώνουν

ανησυχίες για την πορεία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, αλλά και στο πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ιταλία.

Το ευρώ βρέθηκε υπό πίεση μετά τις χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για τερματισμό του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης. Επίσης, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι οι πιστωτές πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της χώρας στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ώστε να μπορέσει η χώρα να επιστρέψει στις αγορές.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ανέφερε εντός του Σαββατοκύριακου ότι – από ευρωπαϊκής πλευράς – φαίνεται σωστό να διεξαχθούν οι ιταλικές εκλογές μαζί με τις γερμανικές., δηλαδή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, στο ραντάρ των επενδυτών είναι η στερλίνα, ενόψει και των βρετανικών εκλογών.

Τη Δευτέρα, η Τερέζα Μέι και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, περιέγραψαν τις προτάσεις τους για το Brexit, με τη Μέι να αναφέρει πως η μη συμφωνία με την ΕΕ είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία και τον Κόρμπιν να διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία είναι βέβαιη αν εκλεγούν οι Εργατικοί.

Στα μάκρο της ημέρας, αναμένονται τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα και το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα