Στο έλεος των κυβερνοεπιθέσεων και η Ασία

Μια νέα κυβερνοεπίθεση, παρόμοια με το WannaCry έφτασε σε μέρη της Ασίας μετά από τα κτυπήματά της σε επιχειρήσεις, λιμενικούς φορείς και κυβερνητικά συστήματα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική.

Ένας σταθμός μεταφόρτωσης που λειτουργούσε στο Jawaharlal Nehru Port Trust, μια εγκατάσταση κοντά στη Βομβάη, η οποία είναι το μεγαλύτερο λιμάνι μεταφορών των εμπορευματοκιβωτίων της Ινδίας, δεν ήταν σε θέση

να φορτώσει ή να εκφορτώσει λόγω της επίθεσης. Με την εγκατάσταση του Gateway Terminal India να μην είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιο φορτίο ανήκει σε ποιον, ο λιμένας αποφασίζει να μεταφέρει το φορτίο χειροκίνητα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σταθμού, Ανίλ Ντιγκικάρ, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Μετά την καταστροφή στην Ευρώπη, όσοι οργανώνουν κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό Petya είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην Ασία, στο μέτρο που απαιτούν από τους χρήστες να πληρώσουν 300 δολάρια σε κρυπτονόμισμα ανά μολυσμένο υπολογιστή για να ξεκλειδώσουν τα συστήματά τους. Περίπου 2.000 χρήστες είχαν δεχθεί επίθεση από την Τρίτη το μεσημέρι στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με τους αναλυτές της Kaspersky Lab, με τους οργανισμούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας να επηρεάζονται περισσότερο.

"Επειδή δεν υπάρχει ένας 'διακόπτης' για πλανητικό 'σκότωμα' , θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους αριθμούς να αυξάνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου καθώς τα πιο ευάλωτα συστήματα είναι και τα πιο εκτεθειμένα", δήλωσε ο Μπο Γουντς, αναπληρωτής διευθυντής της Πρωτοβουλίας Cyber ​​Statecraft στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσινγκτον.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός αρχίζει να εξαπλώνεται στην Κίνα, αλλά δεν έχει ανιχνευθεί έκρηξη μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με τον Ζενγκ Γουενμπίν, επικεφαλής μηχανικό ασφαλείας στην Qihoo 360 Technology Co.

Μετά την επιδημία WannaCry νωρίτερα φέτος, το ransomware γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Ενώ οι τράπεζες και οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν ενισχύσει την άμυνα κατά ορισμένων τύπων επιθέσεων, όπως εκείνων που στοχεύουν σε δεδομένα πιστωτικών καρτών, πολλοί άλλοι εξακολουθούν να οργανώνουν την οικοδόμηση της άμυνας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα