«Βαρίδι» για τις ευρωαγορές οι κλάδοι τεχνολογίας - πετρελαίου

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες λόγω της πτώσης στις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας στον απόηχο των χθεσινών απωλειών στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,61% με σχεδόν όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικό πρόσημο.

Πριν λίγο, ο FTSE100 με απώλειες 0,20%, o DAX υποχωρούσε κατά 0,60%, o CAC40 κατά 0,48%, o IBEX35 κατά 0,43% και ο FTSE MIB κατά 0,11%.

Ο τεχνολογικός κλάδος της Ευρώπης υποχωρεί σημαντικά μετά τη χθεσινή πτώση του Nasdaq

κατά 1,6%, μετά το πρόστιμο ρεκόρ που επέβαλε η Κομισιόν στη Google, με αποτέλεσμα η μετοχή της μητρικής της Alphabet να υποχωρήσει πάνω από 2%. Στην Ευρώπη, η Dialog Semicon σημειώνει απώλειες άνω του 3%.

Η εικόνα στον κλάδο τεχνολογίας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη νέα κυβερνοεπίθεση κατά μεγάλων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, που προκάλεσε «έμφραγμα» σε κολοσσούς όπως οι WPP, Moeller-Maersk και Metro.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του πετρελαίου. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών. Η Tullow Oil μείωσε τις πρωινές απώλειες, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο του Stoxx600. Η εταιρεία που επικεντρώνεται στην παραγωγή πετρελαίου στη δυτική Αφρική, ανακοίνωσε ότι μείωσε τα επίπεδα χρέους και σημείωσε άνοδο στα μεικτά κέρδη κατά το α' εξάμηνο του έτους.

Στην κορυφή του δείκτη βρέθηκε η μετοχή της εταιρείας διανομής προμηθειών προς επιχειρήσεις, Bunzl. Όπως ανακοίνωσε η ώθηση που έλαβε από πρόσφατες εξαγορές θα τη βοηθήσουν να αυξήσει τα έσοδα του α' εξαμήνου του 2017 κατά 7%. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 4%.

Το ευρώ πριν λίγο σημείωνε άνοδο 0,2% στο 1,1361 έναντι του δολαρίου, ενώ χθες βρέθηκε σε υψηλό 10 μηνών, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι για βελτίωση των οικονομικών προοπτικών στην ευρωζώνη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταδιακό τερματισμό του προγράμματος QE της ΕΚΤ. Ωστόσο, όπως είπε, η όποια κίνηση θα γίνει σταδιακά και ότι συνεχίζει να απαιτείται υποστήριξη για την ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα