Nestle: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών ύψους 21 δισ. δολ.

Σχέδια για την επαναγορά μετοχών ύψους 21 δισ. δολ. καταστρώνει η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, Nestle, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης. Η σχετική ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την αγορά μεριδίου της από τη Third Point του Ντάνιελ Λεμπ.

Παράλληλα, η Nestle

θα ξεκινήσει επενδύσεις στους κλάδους του καφέ, του εμφιαλωμένου νερού, των ειδών φροντίδας κατοικίδιων ζώων, καθώς και των βρεφικών τροφών, ενώ θα επιδιώξει να βρει επενδυτικές ευκαιρίες και στον τομέα υγείας. Η επαναγορά μετοχών θα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, όπως αναφέρει η εταιρεία με έδρα της Βεύη της Ελβετίας.

Η κίνηση αυτή γίνεται κατόπιν παρότρυνσης του Λεμπ. Η τελευταία επαναγορά έγινε από τη Nestle το 2015 και όπως είχε αναφέρει κατά την πρώτη του επίσημη εμφάνιση τον περασμένο Φεβρουάριο ο νέος CEO, Mark Schneider, η επαναγορά μετοχών δεν είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα, σε αντίθεση με την επανεπένδυση στις δραστηριότητες της Nestle και την πληρωμή μερισμάτων.

Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι έχει επαναγοράσει μετοχές αξίας 47 δισ. φράγκων από το 2005.

Η στρατηγική που ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο ελβετικός κολοσσός θυμίζει τη στροφή που είχε κάνει η Unilever τον περασμένο Απρίλιο, μετά την αποτυχημένη προσφοράς εξαγοράς της Kraft Heinz . Τότε η αγγλο-ολλανδική εταιρία είχε ανακοινώσει την επαναγορά μετοχών 5 δισ. ευρώ και την αποεπένδυση από μερίδα προϊόντων. Και οι δυο εταιρείες έχουν έρθει αντιμέτωπες με επιβράδυνση της ανάπτυξης στον τομέα τροφίμων, καθώς οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στα σνακ με ζάχαρη και στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα