Στίγκλιτς: "Απάτη" η αναφορά κερδών της Αpple στην Ιρλανδία

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz ανέφερε πως ο αμερικανικός φορολογικός νόμος ο οποίος επιτρέπει στην Apple να έχει αποθέματα στο εξωτερικό είναι "προφανώς προβληματικός", ενώ χαρακτήρισε την αναφορά των υπερβολικών κερδών της Apple στο εξωτερικό ως "απάτη".

"Το παρών φορολογικό σύστημα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να κρατούν τα χρηματικά τους αποθέματα στο εξωτερικό, ενώ επιτρέπουν και παραθυράκι το οποίο χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να φοροαποφύγουν", σύμφωνα με τον

Stiglitz ο οποίος είναι και σύμβουλος της προεδρικής καμπάνιας της Hillary Clinton.

O Stiglitz, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, απάντησε σε ερώτηση για το εάν οι πολιτικοί όπως η Clinton και η Γερουσιαστής Elizabeth Warren θα καταφέρουν να ωθήσουν τις εταιρείες αυτές στο να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά στις ΗΠΑ.

Περίπου τα 215 δισ. δολάρια εκ των 232 δισ. της Apple βρίσκονται εκτός της χώρας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία.

Ο Stiglitz, αναφέρθηκε επιθετικά πως "Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο σε αξία κεφαλαιοποίησης, μεγαλύτερη και από την General Motors όταν ήταν στο ζενίθ της, αναφέρει πως τα μεγαλύτερά της κέρδη προέρχονται από τους μερικούς εκατοντάδες εργαζόμενους στην Ιρλανδία. Αυτό είναι απλά απάτη".

Keywords
Τυχαία Θέματα