Αναβολή έπ' αόριστο της δίκης για το Πόθεν Έσχες του Στ. Ψυχάρη

Την αναβολή έπ' αόριστον της δίκης του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, αναφορικά με ανακριβείς δηλώσεις Πόθεν Έσχες τα έτη 2010 έως 2014, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη με σκεπτικό τους πως δεν περιγράφεται επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια

ή από δόλο.

Έτσι η υπόθεση επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια και σαφήνεια η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ψυχάρης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί "πόθεν έσχες" κατ' εξακολούθηση ,που αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.

Η δικογραφία σε βάρος του εκδότη σχηματίστηκε μετά την διαβίβαση στην Εισαγγελία του φακέλου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία εντόπισε ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη στις δηλώσεις των ετών 2011 -2015 που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα