ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σημείο - «κλειδί» οι 600 μονάδες για να μπει στοπ στους «bears»

Του Απόστολου Μάνθου, υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Δίχως να έχει στη διαγραμματική φαρέτρα την προσέγγιση των 580 μονάδων κλείνει την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης αφήνοντας την αίσθηση στασιμότητας και άρνησης φυγής προς υψηλότερα επίπεδα τιμών. Μάλιστα ήταν χαρακτηριστική σε κάποιες συνεδριάσεις της εβδομάδος η εντύπωση «σβησίματος της μηχανής» με το που ανέβαινε άνω των 570 μονάδων φαινόμενο που τραβούσε πίσω την αγορά προκαλώντας εγκλωβισμούς στους πολύ βραχυχρόνιους επενδυτές. Σημεία, που θα έχουν ενδιαφέρον για την επόμενη εβδομάδα είναι

το υψηλό της 20ης Ιουλίου στις 573 μονάδες και το χαμηλό της 18ης Ιουλίου στις 549 μονάδες. Οποιαδήποτε τμήση ανοδική ή καθοδική με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ανοίξει το δρόμο για τις 600 μονάδες ή για τις 520 μονάδες αντίστοιχα.

Το αρνητικό στη μέχρι τώρα εικόνα του Γενικού Δείκτη είναι ότι χρειάστηκε σχεδόν πέντε εβδομάδες για να καλύψει το 50% της έντονα πτωτικής προτελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου στοιχείο που εμφανίζει τη δυσκολία ανάβασης παρά το διεθνές θετικό κλίμα «επούλωσης». Επίσης στο μηνιαίο και πιο μεσοπρόθεσμο διάγραμμα του δείκτη αποτυπώνεται ένα μικρό ανοδικό candlestick κυριολεκτικά στη σκιά του καθοδικότατου «κόκκινου» candlestick του Ιουνίου -όπου και έχασε 141 μονάδες ή -21% - ανακτώντας ανοδικά μετά από πολύ κόπο μόλις το 38% των καθοδικών μονάδων.

Στατιστικά από τη μέχρι τώρα πορεία του δείκτη μόνο η ανάκτηση του 60% της κίνησης του Ιουνίου θα μπορούσε να βάλει στοπ στους "Bears",πράγμα που σημαίνει διαγραμματικά ότι ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να πατήσει ανοδικά τις 600 με 605 μονάδες για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε τη σημαία του μεσοπρόθεσμου "Buy" με στόχο τις 710 με 725 μονάδες.

Από τους επιμέρους τίτλους ο μήνας που φεύγει φαίνεται να πήγε καλά για το Folli – Follie, την Αεροπορία Αιγαίου, τον ΟΠΑΠ, τη Βιοχάλκο, τη ΔΕΗ το Τιτάνα, και τον ΟΤΕ , καθώς γράφουν μηνιαία κέρδη της τάξεως του 28%, 15,4%, 14,79%, 15,65%, 14,69%, 10,49% και 6,2% αντίστοιχα. Στο «Dark Side» του μήνα έμειναν για άλλη μια φορά οι τραπεζικοί τίτλοι της Αττικής, της Πειραιώς, της Eurobank, της Εθνικής και της Κύπρου με απώλειες –21,35%, -12%, -8,73%, -4,17% και -4% αντίστοιχα με την Alpha να δραπετεύει από το κλοιό με ένα μηνιαίο κέρδος +7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα