Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη παρά τις ισχυρές πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Ευρώπη, στο «πνεύμα» των ασιατικών αγορών, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις και καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται οριακά 0,1%, με τις μεταλλευτικές και τις μετοχές εμπορευμάτων να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Παρά τη σχετική ηρεμία, στο επίκεντρο των αγορών βρίσκονται οι ιταλικές τράπεζες, οι οποίες υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων πιέζονται ολοένα και περισσότερο. Την Παρασκευή, η Κομισιόν ενέκρινε

πακέτο ρευστότητας 150 δισ. ευρώ για το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, ωστόσο, σύμφωνα με τη Moody's αυτό δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστεί το ύψος των προβληματικών δανείων. Σύμφωνα με τους Financial Times, λύση στο πρόβλημα αυτό επιχειρεί να δώσει ο Ιταλός πρωθυπουργός με μονομερή ανακεφαλαιοποίηση.

Ο FTSE 100 ενισχύεται 0,12% στις 6.586 μονάδες, μια «ανάσα» από το bull market, έχοντας ανακτήσει 19% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου. Ο DAX καταγράφει οριακές διακυμάνσεις στις 9.769 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί 0,14% στις 8.235 μονάδες, ο ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,4% στις 8.235 μονάδες και ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1% στις 16.133 μονάδες.

Η Unicredit υποχωρεί 4,6%, η Intesa Sanpaolo καταγράφει απώλειες 4,17%, η Banca Popolare υποχωρεί 4%, η Banca di Milano κινείται με απώλειες 3,8% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η Banca Monte dei Paschi που υποχωρεί 8,5%.

Στις υπόλοιπες μετοχές, η Rheinmetall AG ενισχύεται 4,2% μετά τη σύσταση buy από την Kepler Cheuvreux. Απώλειες 3,3% για την Rightmove Plc μετά τη σύσταση sell από την Barclays.

Keywords
Τυχαία Θέματα