Στα πράσινα η Ευρώπη μετά τη συμφωνία για δόση στην Ελλάδα

Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας Αθήνας – πιστωτών στο Eurogroup που οδηγεί στην εκταμίευση της νέας δόσης, 8,5 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα. Οι επενδυτές σήμερα στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ενόψει και του β' γύρου των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.

O πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με άνοδο 0,45% με τους περισσότερους τομείς και δείκτες σε θετικό πρόσημο. Πριν λίγο ενισχυόταν

κατά 0,52%

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FTSE100 στο +0,26%, o DAX +0,36%, o CAC40 +0,83%,, o FTSE MIB+0,54%

Το ΔΝΤ συμφώνησε να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με κεφάλαια 2 δισ. ευρώ μετά όμως το 2018, οπότε και μετατέθηκε η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η Αθήνα πήρε το πράσινο φως για δόση 8,5 δισ. ευρώ με τα οποία θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις σε ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κερδίσει ισχυρή πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση στον β' γύρο των εκλογών, όπως έδειξαν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Στα εταιρικά νέα, η Nestle εξετάζει πιθανή πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της μέ έσοδα 900 εκατ. δολ τον χρόνο ώστε να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της. Η εταιρεία Facebook ανακοίνωσε ότι κάνει νέες προσπάθειες να απομακρύνει από τις σελίδες της περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα