Σπίρτζης: Την Δευτέρα παραδίδεται το Λεύκτρο-Σπάρτη μήκους 46 χιλ. με νέο σταθμό διοδίων

της Μαριάννας Τζάννε

Την πρώτη κορδέλα οδικού έργου θα κόψει την Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρζης δίνοντας στην κυκλοφορία τα 46 χιλιόμετρα του Λεύκτρο -Σπάρτη. Το οδικό τμήμα αποτελεί κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, ο οποίος αλλάζει τον χάρτη των μετακινήσεων της Πελοποννήσου, περιορίζοντας το χρόνο του ταξιδιού από Αθήνα-Σπάρτη στις 2 ώρες. Η λειτουργία του δρόμου φέρνει και ένα νέο μετωπικό σταθμό διοδίων στην Πετρίνα. Το έργο κατασκευάζει κοινοπραξία υπό τον Άκτωρα, την J&P Άβαξ και την Ιντρακάτ.

Πρόκειται για το προτελευταίο

κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου καθώς εκκρεμεί η Περιμετρική της Καλαμάτας, η οποία αναμένεται να παραδοθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το Λεύκτρο-Σπάρτη είχε ολοκληρωθεί προ διετίας, ωστόσο η παράδοσή του πάγωσε εξαιτίας της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η οποία επικυρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με βάση την συμφωνία ο Μορέας θα επιδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο με 330 εκ. ευρώ κατά την περίοδο λειτουργίας εφόσον τα έσοδα δεν μπορούν να καλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις του έργου.

Με το νέο τμήμα η απόσταση από Τρίπολη -Σπάρτη αυξάνεται κατά 20 χιλιόμετρα στα 78 χιλ. κάτι όμως που θα αφήσει ανεπηρέαστο το ταξίδι λόγω της νέας χάραξης που επιτρέπει την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα