Σωληνουργεία Κορίνθου: Στην Ε.ΒΙ.ΚΕ ο βιομηχανικός και εμπορικός κλάδος

Στις 31 Μαρτίου 2016 τα Διοικητικά Συμβούλια της Σωληνουργεία Κορίνθου και της, κατά 100% θυγατρικής της, μη εισηγμένης εταιρίας Ε.ΒΙ.ΚΕ Α.Ε. αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου κατασκευής σωλήνων και κοίλων δοκών της Σωληνουργεία Κορίνθου και την απορρόφησή του από τη Ε.ΒΙ.ΚΕ Α.Ε. Ως ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2015.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η εσωτερική αυτή αναδιάρθρωση

θα διευκολύνει την ανάληψη μεγάλων διεθνών έργων, τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών και τη χρηματοδότηση του παραγωγικού κλάδου των σωλήνων και εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό για την αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητάς της στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι ο κύκλος εργασιών του αποσχιζόμενου κλάδου αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 30% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου κατά την τελευταία οικονομική χρήση 2015, θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού πληροφοριακού σημειώματος, σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αξιών. Τα ενοποιημένα μεγέθη του Ομίλου Σωληνουργεία Κορίνθου δεν θα επηρεαστούν.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της απόσχισης και απορρόφησης αυτού από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιριών Σωληνουργεία Κορίνθου και Ε.ΒΙ.ΚΕ Α.Ε. και της σχετικής έγκρισης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Keywords
Αναζητήσεις
ε.βι.κε.αε., ε.βι.κε α αε
Τυχαία Θέματα