Νέα Υόρκη: Αυξάνει το κατώτατο ημερομίσθιο στα $15

Έναν από τους αιώνιους αντιπάλους της, την δυτική Αμερική προσπαθεί να ανταγωνιστεί για ακόμα μία φορά η Νέα Υόρκη αυξάνοντας το κατώτατο ημερομίσθιο, όπως ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, το ημερομίσθιο θα αυξηθεί στα 15 δολάρια μέχρι το 2018, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ως « το καλύτερο σχέδιο που έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες».

«Είμαστε ηγέτες στην οικονομική δικαιοσύνη»,

πρόσθεσε.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την Καλιφόρνια, όπου οι βουλευτές ενέκριναν το μέτρο ώστε το κατώτατο ημερομίσθιο να ορίζεται στα 15 δολάρια, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης απέτυχε να εφαρμοστεί το μέτρο σε ολόκληρη την πολιτεία καθώς δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ποιο θα είναι το ελάχιστο ημερομίσθιο. Αντ' αυτού μια αύξηση θα τεθεί σε ισχύ σε περιφερειακό επίπεδο.

Περιοχές έξω από την Νέα Υόρκη, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μερικά από τα πλουσιότερα προάστια όπως το Westchester και το Long Island, θα έχουν έξι χρόνια περιθώριο για να αυξήσουν το ημερομίσθιο.

Το κατώτατο ημερομίσθιο στις βόρειες περιοχές που είναι γενικά λιγότερο εύπορες θα αυξηθεί μόλις στα 12,50 δολάρια από το 2021.

Ενώ η κίνηση για την αύξηση του κατώτατου ημερομισθιου στα 15 δολάρια έχει θεωρηθεί μια πολύ σημαντική κίνηση, οι οικονομολόγοι παραμένουν αβέβαιοι για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα