Ράις (ΔΝΤ): Η επιστροφή της αποστολής εξαρτάται από την πρόοδο που θα σημειωθεί

Τη θέση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι θα πρέπει να υπάρξουν «βαθιές» μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και κατόπιν να επέλθει ελάφρυνση του χρέους της χώρας, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις υπογράμμισε ακόμη ότι δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των θεσμών

στην Αθήνα.

«Η αποστολή είχε εποικοδομητικές συζητήσεις στην Αθήνα. Τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν να εργάζονται αξιολογώντας τα δεδομένα που έχουν από τις ελληνικές Αρχές και η επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα εξαρτάται από την πρόοδο που θα σημειωθεί» υπογράμμισε, ενώ προσέθεσε ότι αυτό πού είπε η κυρία Λαγκάρντ ότι «όσο πιο αδύναμες είναι οι μεταρρυθμίσεις, τόσο μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους θα απαιτηθεί», αποτελεί πάγια θέση του Ταμείου.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το ΔΝΤ δε ζητά υπερβολική δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά είναι εκείνο που επιδιώκει την εφαρμογή ενός δημοσιονομικού προγράμματος που θα επιφέρει βαρυχπρόθεσμα την ανάκμψη και μεσοπρόθεσμα θα είναι ρεαλιστικό.

Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται ένα ρεαλιστικό πακέτο μεταρρυθμίσεων τόσο σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό όσο και τη φορολογία. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η δίκαιη φορολόγηση είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα