Το ένα τρίτο των Βρετανών φοιτητών φοβάται να κοιτάξει το τραπεζικό του υπόλοιπο

Ιδιαίτερα ανήσυχοι φαίνεται να είναι οι νέοι στην Βρετανία για τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας, με το ένα τρίτο να φοβάται ακόμα και να ελέγξει το τραπεζικό του υπόλοιπο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι φοιτητικές ενώσεις (NSY) οι οποίες προειδοποιούν για εθνική κρίση.

Μάλιστα, οι φόβοι αυτοί αποθαρρύνουν πολλούς νέους στο να δώσουν περισσότερα χρήματα για την μόρφωσή τους.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι σε ένα ποσοστό 46% των νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών οι φόβοι αυτοί έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο, με πολλούς να έχουν χάσει ακόμα και τον ύπνο τους.

Επίσης,

περισσότεροι από το ένα τρίτο δήλωσαν ότι αναμένουν να βρεθούν χρεωμένοι φέτος.

Η Shelly Asquith, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Φοιτητών δήλωσε ότι τα ευρήματα συμφωνούν με την έρευνα NUS όσον αφορά τα χρέη των φοιτητών, αφού διαπιστώθηκε ότι πάνω από το ήμισυ των φοιτητών παλεύει για να καλύψει τις βασικές δαπάνες διαβίωσης.

«Με τα ενοίκια να αυξάνονται και τις επιχορηγήσεις να περικόπτονται, οι σπουδαστές έρχονται αντιμέτωποι μια μια οικονομική κρίση. Αυτό δεν έχει μόνο αντίκτυπο στην ευημερία των μαθητών, αλλά και σχετικά με το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση» ανέφερε η ίδια.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian, τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση με «ταχυδακτυλουργικό» τρόπο κατάργησε τα φοιτητικά επιδόματα, τα οποία είχαν βοηθήσει μισό εκατομμύριο φοιτητές που δεν είχαν την οικονομική άνεση, να πληρώσουν τα έξοδά τους. Παρά την αντίθεση των φοιτητών και των μαθητών οι προσπάθειές τους ήταν άκαρπες.

Τώρα, πολλοί από αυτούς να αναγκάζονται να δανειστούν χρήματα για να μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα