Πτωτική εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές - Υποχωρεί και το πετρέλαιο

Επιφυλακτικές κινήσεις σήμερα από τους επενδυτές, , αφενός λόγω της πτώσης του πετρελαίου, αφετέρου λόγω των εν εξελίξει γεωπολιτικών εντάσεων προκαλούν τάση υποχώρησης και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που δεν κατάφεραν να πάρουν ώθηση από το γεγονός ότι οι αμερικάνικες αγορές έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά.

Πριν λίγο ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε κατά 0,47%.Στα επιμέρους ταμπλό, στο Λονδίνο ο FTSE100 στο -0,12%, στο Παρίσι ο CAC40 υποχωρεί 0,09%, στη Φρανκφούρτη -0,25%, ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο -0,19%,

ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,30%. Στην Τουρκία ο BIST100 σημείωνε πριν λίγο απώλειες 0,62%, ενώ η τουρική λίρα ενισχυόταν έναντι του δολαρίου κατά -0,20% στα 2,9825. Σήμερα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να ανακοινωθεί και μείωση των επιτκίων από την κεντρικπή τράπεζα της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του αργού υποχώρησαν άνω του 1% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για πιθανότητα διακοπής στην τροφοδοσία λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, όπου οι μετοχές της Softbank έκαναν βουτιά 10% μετά το deal εξαγοράς της ΑΡΜ με υψηλότατο τίμημα , 32 δισ. δολ.. Αντίθετα, η μετοχή της ΑΡΜ έκανε άλμα κατά 46%, κλείνοντας ενισχυμένη κατά 40,9%.

Στα επιχειρηματικά νέα στην Ευρώπη, η φαρμακευτική Novartis ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου ύψους 12,47 δισ. δολ. και δομικά λειτουργικά έσοδα 3,33 δισ. δολ., έναντι μέσης πρόβλεψης 3,21 δισ. δολ. Έρευνας του Ρόιτερς,

Η μετοχή της εταιρείας χρωμάτων AkzoNobel σημείωσαν σημαντικές απώλειες μετά την ανακοίνωση των κερδών β' τριμήνου όπου τα έσοδα υποχώρησαν κατά 6% στα 3,7 δισ. δολ, λόγω των αντίξοων συναλλαγματικών συνθηκών.

Η σουηδική Ericsson χωρίς αξιόλογες μεταβολές μετά την ανακοίνωση για πτώση των τριμηνιαίων πωλήσεων και των λειτουργικών κερδών, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να περικόψει δαπάνες.

Η Volvo ανακοίνωσε πτώση στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου λόγω μείωσης των πωλήσεων στα φορτηγά και τα μηχανήματα έργων, με τη μετοχή της να υποχωρεί.

Η βρετανική Royal Mail ανακοίνωσε άνοδο 1% στα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουνίου, στέλνοντας ελαφρώς χαμηλότερα τη μετοχή.

Η μετοχή της εταιρείας λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης Zalando έκανε ράλι πάνω από 16% μετά την ανακοίνωση για αύξηση 24-26% στα ετήσια κέρδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα