Novartis: Προειδοποιεί για πτώση στα κέρδη

Σε προειδοποίηση ότι τα φετινά κέρδη μπορεί να υποχωρήσουν λόγω των μεγάλων επενδύσεων στο φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καρδιακή ανεπάρκεια Entresto προχώρησε ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός Novartis, που ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών στο β΄ τρίμηνο λόγω των αντίξοων συναλλαγματικών συνθηκών.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,81 δισ. δολάρια στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, 3% χαμηλότερα σε σχέση με

την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Τα δομικά καθαρά κέρδη (που δεν περιλαμβάνει τα έκτακτα κέρδη ή ζημιές), υποχώρησαν 5% στα 2,9 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν 2% στα 12,5 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα δομικά καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 2,8 δισ. δολάρια και τα έσοδα στα 12,3 δισ. δολάρια. Εάν αφαιρεθούν οι επιδράσεις από το ισχυρό δολάριο, τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις ήταν αμετάβλητα.

Η Novartis υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της ελαφρώς για το έτος, τονίζοντας ότι τα δομικά λειτουργικά κέρδη θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά (χαμηλό) μονοψήφιο ποσοστό, λόγω των αυξημένων δαπανών για το νέο φάρμακο Entresto.

Keywords
Τυχαία Θέματα