Πτωτικές τάσεις στην Ασία με το «βλέμμα» στην Αυστραλία

Πτωτικές τάσεις κυριάρχησαν στην Ασία την Τρίτη, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να διορθώνουν καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τα ρίσκα του Brexit.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο αυστραλιανός δείκτης με μεγάλη πτώση στις χρηματοοικονομικές και τραπεζικές μετοχές, μετά και την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αφήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Οι αυστραλιανές τράπεζες δέχτηκαν πιέσεις,

με την National Australia Bank να υποχωρεί 1,6%.

Στην Κίνα, ο δείκτης Caixin PMI υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τον μεγαλύτερο ρυθμό εδώ και 11 μήνες στις 51,2 μονάδες.

Οι συνέπειες του Brexit έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά, όπως ο PMI κατασκευών της Markit τον Ιούνιο, που υποχώρησε στις 46 μονάδες, σε χαμηλό επτά ετών.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα μειώσει το ΑΕΠ της κατά 1,5%-4,5% έως το 2019.

Για μεγάλο πλήγμα για την οικονομία της Βρετανίας αλλά και της Ε.Ε. προειδοποιεί και ο οίκος S&P.

Η στερλίνα κινείται χαμηλότερα ενώ το γεν ενισχύεται στο 102,11 έναντι του δολαρίου.

Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά στο 0,75 έναντι του δολαρίου.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες κινήθηκαν χαμηλότερα, με την Toyota να υποχωρεί 0,12%, την Nissan να κινείται οριακά, την Honda να υποχωρεί κατά 1,45% και την Mazda να καταγράφει πτώση 3%.

Οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν, με την τιμή του Brent να καταγράφει απώλειες 0,7% στα 49,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 1,22% στα 48,39 δολάρια.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,44% στα 1.344,16 δολάρια η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα