Η Gemalto απέρριψε την πρόταση εξαγοράς από την Atos

Χαρακτηρίζοντάς την ως «καιροσκοπική», η Gemalto αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση εξαγοράς της από τη γαλλική Atos SE, ύψους 4,3 δισ. ευρώ, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για μια μη φιλική μάχη για την απόκτησή της. Η Gemalto που κατασκευάζει κάρτες SIM και έχει έδρα το Αμστερνταμ, τον περασμένο Ιούλιο είχε εκδώσει την τρίτη κατά σειρά προειδοποίηση για τα κέρδη της και μετά το κλείσιμο της Τετάρτης ανακοίνωσε ότι η «η

ανεπιθύμητη προσφορά», η οποία δεν ήταν φιλική και δεν είχε χαρακτήρα συνεργασίας, υποτιμά σημαντικά την εταιρεία και δεν παρέχει μια ελκυστική στρατηγική σε σχέση με τις προοπτικές που θα έχει η Gemalto αν συνεχίσει μόνη της.

Η Atos πρότεινε μια «φιλική» πρόταση εξαγοράς στις 38 νοεμβρίου, που αν ευοδώνονταν θα δημιουργούσε μια ευρωπαϊκή ηγέτιδα δύναμη δτην τεχνολογία cyber security.

Η προσφορά που υποβλήθηκε ήταν είναι all-cash και ανερχόταν σε 46 ευρώ ανά μετοχή της Gemalto. Αυτό συνιστά 42% premium στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Gemalto στις 8 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Gemalto είχε κάνει άλμα 33,5% την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της προσφοράς από την πλευρά της Atos.

Keywords
Τυχαία Θέματα