Πτώση στην Ασία - Ράλι για την Qantas

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, μετά τα μεικτά πρόσημα που κυριάρχησαν στη Wall Street. Καταλύτης για τις αγορές και τους επενδυτές αποτελούν τα πρακτικά της Fed που επιβεβαιώνουν ότι μια αύξηση των επιτοκίων είναι επικείμενη.

Με οριακές διακυμάνσεις έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα, ενώ με απώλειες πέριξ του 0,3% έκλεισαν οι αγορές

στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία.

Ενδεικτικά στις μετοχές, οι αυστραλιανές μεταλλευτικές δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα, με τη Rio Tinto να καταγράφει «βουτιά» 5,45%, την Fortescue να κινείται με απώλειες 2,58% και την BHP Billiton να υποχωρεί κατά 2,67%.

Απώλειες 4,32% για την Toshiba καθώς συνεχίζεται το «θρίλερ» με την πώλησης της μονάδας μικροτσίπ.

Ράλι 5,35% για την Qantas μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α' εξαμήνου, τα οποία αν κι έδειξαν πτώση στα κέρδη προ φόρων (7,5%) ήταν ωστόσο υψηλότερα από τις προβλέψεις που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Οκτώβριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου διαμορφώθηκε στις 101,32 μονάδες.

Το γεν κινείται στα 113,25 έναντι του δολαρίου, ενώ το αυστραλιανό δολάριο διαμορφώθηκε στο 0,7686 έναντι του αμερικανικού. Το ευρώ κινήθηκε στο $1,0554.

Οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά στις ασιατικές αγορές μετά την πτώση στη Wall Street. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε κατά 0,82% στα 54,03 δολάρια και η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά0,82% στα 56,3 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα