Πτώση λόγω Fed στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν την Παρασκευή, οι οποίες «έδειξαν» ενισχυμένη πιθανότητα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η άνοδος του δολαρίου, σε συνδυασμό με την υποχώρηση στις τιμές εμπορευμάτων όπως το πετρέλαιο συνέβαλε στο όχι και τόσο θετικό κλίμα, ενώ οι όγκοι συναλλαγών ήταν αρκετά χαμηλοί, με δεδομένη και την απουσία συνεδρίασης στη βρετανική αγορά,

λόγω αργίας.

Απώλειες 0,14% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 343 μονάδες, με τον γερμανικό DAX 30 να υποχωρεί 0,41% στις 10.544 μονάδες και τον γαλλικό CAC 40 να κινείται κατά 0,4% χαμηλότερα στο επίπεδο των 4.424 μονάδων.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι μετοχές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να υποχωρεί 0,5% στις 8.616 μονάδες, ενώ σαφώς ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε η ιταλική χρηματαγορά, με τον δείκτη FTSE MIB να κινείται κατά 1,1% χαμηλότερα στις 16.655 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών πολύ καλή πορεία ακολούθησε ο τίτλος της Alstom, ο οποίος κινήθηκε κατά 2,9% υψηλότερα, μετά την υπογραφή σύμβασης ύψους δύο δισ. δολαρίων με την Amtrak.

Keywords
Τυχαία Θέματα