Ανοδικές τάσεις στη Wall Street με στήριξη από macro

Τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες αλλά και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ μοιάζουν να απομακρύνουν, τουλάχιστον προς το παρόν, την προσοχή των επενδυτών από τη Fed και το ενδεχόμενο μίας νέας αύξησης επιτοκίων και μάλιστα σύντομα.

Κέρδη 0,56% για τον Dow Jones στις 18.500 μονάδες με τις μετοχές των ΙΒΜ και Boeing να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Στο 0,57% η ενίσχυση

για τον S&P 500 στις 2.181 μονάδες, ενώ κατά 0,4% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 5.239 μονάδων.

«Η αγορά εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Fed θα προχωρήσει σε μία νέα αύξηση, πιθανώς τον Δεκέμβριο, αλλά μετά το sell-off της Παρασκευής μοιάζει πιο ήρεμη», τονίζει ο Quincy Krosby στρατηγικός αναλυτής της Prudential Financial.

Οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,3%, πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις εκτιμήσεις, ενώ ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση για τον Ιούλιο και 1,6% για διάστημα 12 μηνών έως και τον Ιούλιο. «Η αγορά αντιδρά θετικά στα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα», προσθέτει με τη σειρά του ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Ανοδικές τάσεις για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,83% και του 10ετούς στο 1,6%. Αντίθετα συνεχίζεται η πτωτική κίνηση για το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί άνω του 1,5%. Κέρδη 0,22% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,117 δολ. και το δολάρια να διαμορφώνεται κοντά στα 102,3 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα