Προς Κοινοπραξία Cosco, Πανγαία, Grivalia για το Θριάσιο

Σε προχωρημένες συζητήσεις για τη δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος, που θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά έως τις 31 Μαΐου για το Θριάσιο βρίσκονται ΠΑΝΓΑΙΑ, Grivalia Properties και Cosco.

Μάλιστα η συμμετοχή των τριών αυτών ομίλων, όπως και μιας κατασκευαστικής, σε ένα σχήμα,

εκτιμάται από την αγορά πως προικίζει το εγχείρημά τους με αυξημένες πιθανότητες επικράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις όμιλοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει επί της Αρχής ως προς τη συνεργασία τους, χωρίς επί του παρόντος να έχουν ληφθεί περαιτέρω αποφάσεις για επιμέρους λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως στη σχετική λίστα των εταιρειών που έχουν παραλάβει τεύχη δημοπράτησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Lamda Development, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΜΕΤΚΑ, όπως και η DAMCO, θυγατρική της Maersk στον τομέα των αποθηκών.

Πάντως, η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για το Θριάσιο είναι πιθανό να καθυστερήσει κι άλλο, καθώς ήδη πολλοί από τους ενδιαφερομένους έχουν αιτηθεί και νέας παράτασης, πέραν της 31ης Μαΐου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία σήμερα. Οπως προκύπτει, η πλευρά της Cosco επιθυμεί τη διεύρυνση του αντικειμένου του διαγωνισμού, με την ενσωμάτωση ακόμη μεγαλύτερης έκτασης από τη σημερινή των 588 στρεμμάτων, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΓΑΙΑΟΣΕ και αποτελεί αντικείμενο του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι πέραν του παραπάνω τμήματος, η συνολική έκταση του συγκροτήματος περιλαμβάνει επιπλέον 1.450 στρέμματα, ιδιοκτησίας της ΟΣΕ Α.Ε. Ανάλογο αίτημα καθυστέρησης του διαγωνισμού είχε υποβληθεί από τους ενδιαφερομένους και πριν από λίγους μήνες, ώστε να ξεκαθαρίσει και το τοπίο γύρω από τον διαγωνισμό του ΟΛΠ, καθώς το εμπορευματικό κέντρο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το λιμάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα