Το απόγευμα η ονομαστική ψηφοφορία για τα δάνεια των κομμάτων - LIVE

Με τους εισηγητές των κομμάτων, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τα δάνεια που έχουν πάρει πολιτικά κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, το απόγευμα.

Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες,

αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «την ώρα που η οικονομία κατέρρεε και το τραπεζικό σύστημα κλονιζόταν, πολιτικά κόμματα συνέχιζαν να δανειοδοτούνται με ανύπαρκτες ή εικοτολογικές εξασφαλίσεις των μελλοντικών κρατικών τους επιχορηγήσεων, που, ως γνωστόν, εξαρτώνται από τα μελλοντικά εκλογικά ποσοστά τους».

Προσέθεταν, επίσης, ότι «εξίσου αμφίβολης εξασφάλισης, τραπεζικά δάνεια χορηγήθηκαν και σε εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Παρά την κρίση, δάνεια με αναντίστοιχα ποσά εξασφαλίσεων, με ιδιαιτέρως χαμηλά επιτόκια, με προσημειώσεις ακινήτων αμφίβολης εμπορευσιμότητας, συνέχισαν να χορηγούνται. Έτσι, οι τράπεζες"τάιζαν" με δάνεια ΜΜΕ και κόμματα, τα κόμματα υποστήριζαν τις τράπεζες με λογής εξυπηρετήσεις και τα ΜΜΕ φρόντιζαν και φροντίζουν για την υποστήριξη του συστήματος εξουσίας που τα τρέφει».

Την πρόταση έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει και η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις τοποθετήσεις που αναμένεται να κάνουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Παρακολουθείστε τη συζήτηση LIVE:

Keywords
Τυχαία Θέματα