Reuters: Γιατί η συγκυρία ευνοεί την ελληνική έξοδο στις αγορές

Οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ιταλία και την Πορτογαλία έπεσαν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οδηγώντας σε πτώση το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη, πράγμα που δείχνει ότι επιβραδύνεται η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, κι επιβεβαιώνει εκ νέου την άποψη ότι η εγκατάλειψη της πολιτικής παροχής κινήτρων εκ μέρους της ΕΚΤ δεν θα ανατραπεί προς το παρόν.

Την περασμένη εβδομάδα, τα σχόλια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

και η ισχύς στο ευρώ - που διαπραγματεύονταν στην υψηλότερη αναλογία της τελευταίας διετίας σε σχέση με το δολάριο - μείωσαν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την πορεία του συστήματος τόνωσης των αγορών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας.

Τα στοιχεία για τη Δευτέρα που δείχνουν ότι ο ιδιωτικός τομέας της Γερμανίας αυξήθηκε με αργούς ρυθμούς τον Ιούλιο, ενώ η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό, τι αναμενόταν τον μήνα που τελειώνει σε λίγο, φτάνοντας στα πιο χαμηλά επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, έδωσαν στους επενδυτές ένα άλλο κίνητρο για να επανέλθουν στις αγορές ομολόγων που δεν απέδωσαν τον περασμένο μήνα, όταν υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τη μείωση της αγοράς ομολόγων εκ μέρους της ΕΚΤ.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας υποχώρησε 5 μονάδες βάσης στο 2,89%, το χαμηλότερο επίπεδο της σε μόλις ένα μήνα. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας μειώθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,04% - το χαμηλότερο τους σχεδόν σε ένα μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα